Sunday, 13 December 2015

My souls♡

Assalamualaikum w.b.t to all lovers out there :)

Since my last writing on 23rd of may. It can be said that almost seven months i dont post any stories. Hahaha. Ini lah bukti seorang blogger yang sangat rajin serta perlu diberi pengiktirafan juga anugerah oleh pihak atasan. Kahkah !

Soo some of u might be wondered rite angin kuskus manekah yang menyapa menyebabkan beta agak rajin hari ny updating cerita. Haha. It is bcoz 2015 gonna close their whole story soon. N i wanna make some appreciation to those that always make me smile for this whole year. *auchh. Sounds quite sweet. Auuwww. Hiks*

Sooo here we go. Meet them ! ;)


                          *the only pic i have. Haha*

Named as Amirul Hakem. And i called him Am. Simple rite. Kahkah. Tak sampai 2 saat pun kan. Yes i know. Kohkoh. So we've been friend since last year and i couldn't remember the exactly date. Sorry bro. Hahaha. Tapii aku yakin satu hal kite dah kawan about 1 year. Kihs. So along this friendship one word i can describe it : i've fun a lot. Hewhew. Sebab kau makhluk yang can be classified as cool. Sempoi. Tenang sepanjang mase. Mari lah taufan ke. Earthquake ke. Seriuosly kau still mampu bertenang dan settle kan mane mane keje yg perlu dibereskan sambil kunyah biskut tiger bagi menjana sesikit tenaga ketika semua orang laen bergegak gempita mencari lubang lubang cacing bagi mendapatkan sedikit ihsan untuk berteduh. Kohkohkoh. Sebab kau lah salah sorang dari member yg punya mulut yang sangat stret, mnde kau nak cakap kau cakap jeh tanpa kau hiraukan keadaan traffic light mase tu. Merah ke hape ke. Kan. Bende tu jugaklah buat aku senang ngan kau. Hoho. Know what, satu bende yg aku dapat dari kau sepanjang kite kawan, "pergi mampus dengan semua kata2 orang laen. As long as mende tu buat kau bahagia, mende tu tak salah, do it. Life is temporary. Enjoy it as much as u can. Live it" and its quite surprising yang indeks kebahagiaan aku meningkat sebanyak 200% after i amalkan konsep tu. Hahaha. Am, even u have some hard times for this year, i still hope that u will find ur new happiness soon. New life new hope new you. The more spirit one. Dan aku tahu aku tak selalu ade utk semua hard times kau macam yg aku janjikan before. But pliz kindly know im still ur legs as long as u need me. N i really meant it. Huks ! Also massive sorry for every wrong doings, for every weaknesses from me. I juz wanna u know. Im happy that u're one of the character in my life. :D
everytime orang laen cakap pasal kau i just can said that u dont know him yet. ;)




*comel sungguh budak kecik tu. Huks*

Named as Asyraf D'zikry. And i called him Serah. Okeh sebab nama dia quite long so susah nak pendekkan. Haha. Kene panggil panjang jugok lah. Tapetape. Demi serah. Kihkih. Soo we've known each other for almost one year. Dia lah member paling baru aku kenal tapi kiteorg like know for many years. Haha. We have our best time together. We laughed for many things. We shared many stories about many topics. Hoho. Sebab dia jugak member yang sempoi yang kau tak perlu cover bile sembang. Dia jugak makhluk yang paling suke kutuk aku. Tak tahu lah kenapa. Hahaha. Katanya kutuk kutuk manja. Haa yelah serah. Manja sangat tu. Sampai meleleh aku ny haa. Hahaha. And to be honest im gonna miss it bile dia tak kutuk aku. Hakhak. Dia jugak makhluk yang aku cari bile aku tak boleh tido. And we are gonna talked about random things until one of us cakap " weh tak ngantuk lagi ke. Aku ngantuk da nyh. " hahaha. Confirm like ting ! Laa bile dia cakap gtu aku akan menguap. Hahahaa. Ehem. Macam kemisteri jeh. Kihs ! Dia jugak salah sorang member yang selalu ade tak kira ape situation. Sentiasa make me calm bile aku tengah hangin satu badan *as all of u know. Aku ny garang orangnye. Haha. Try to trust me okkey. Hee*
Walaupun mostly nafikan mende tu. Hahaa. Serah, even both of us kenal tak sampai satu tahun pun lagi but i do love u. *take it in positive way* Hohoho. Sile rasa bangga pade ketika ini juga. Kohkoh. Terima kaseh sebab kau tabah ngan aku. Tak kirelah kene maki banyak mane pun. Heee. Sebab kau setia dengau ape yang aku bebel. Terima kaseh sebab masih setia dengar segala rapekan aku yang tak pernah bernoktah dan beri respon utk semuanya. Hahaha. Ny buat aku terharu nyh. Hihiii. Satu yang aku dapat dari kau is kau selalu cakap "biar orang buat kite. Jangan kite buat orang. " at first tu rase la cam. Cakap gampang ah. Aq yang hadap ny. Biase la kan. Jenis hati tu nok maroh sokmo ke orang. Hahaa. But at last. I realize something. Bile kite selalu pujuk hati macam tuu. Orang buat la kite cane pun. We still can make-up ourself with smiles. Well. Smile is the best make-up that every girl should wear :) *aish. Panjang bebeno elaborate pasal serah apecer. kan. Ehheem. Haha*
Mohon jangan create cerita. Heee. Hor gtu lah serah klo nak kenal. Satu figura yang sentiasa senyum tak kesah tengah hadap masalah besar mane pun even i know kau menangis kat dalam sena nye kan. Huhuu.


*lawa phone. Ehem*

Soo lets meet this sweety girl ever ;) Named as Alia Salwa and i called her aya, yaa, waa. So its depend on my mood nak panggil dia ape. Heee. She do hate her 'salwa' name before until something happen. Hakhak. Dont worry yaa. Im not gonna mention it. Kihs. Soo. She is one of my bestie that know me very well . I mean she know me in and out. Everytime i have problem, no matter besaq ka kecik ka. I dont have to say it. I juz said " yaaaaaaaa" and she must be like. "Oh kemon. Dont cry pliz. I know its not easy for u but still u have to be strong like we promised before. Not to get down no matter the whole world put us down. U know it love."  "But yaa do u know what topic im talking about".  "Yes. Of course. If i were u. I will feel the same too. Bla bla bla". And everytime i think about something, she can guess it perfectly like "kim, dont tell me that u're thinking about bla bla bla". And we will have our big laugh. Hahaaha. I miss that moment very much. Seriously. Hukhuk. Yaa. Kau pernah ade satu cerita yang klo boleh i want erase it from ur memory. But still u want it to be there so that u will always remember yang tak semua orang akan ikhlas dengan kite no matter how closed we are with that person. I hate to see u crying everytime u remembered how fool u are. I hate to listen everytime u blamed urself for what had happen. I feel like it was my fault. Totally my fault. But then u keep saying that if u're not do this do that. This thing not going to happen. U know what. Seluka-luka hati kau. Hati aku lagi sakit tengok kau macam tu. Sometimes i was too ego nak pujuk kau. I juz let u cry on your own. I didnt meant to left u alone. I juz wont u to see my tears. Kau selalu cakap. "Jangan benci dia. Ny salah aku. Bukan salah org laen". And everytime kau cakap macam. Aku rasa macam kene tenyeh ngan cream puff dewan makan yang kurang inti tu. How could u be this strong ? Tapi kau cakap. U will never know how strong u are untill be strong is the only choice u have. Daaaannnn siapa sangka that things return to me. Ahahaha. At first aku rase terhenyak macam tart telur dewan makan kite. Berkecai doeh. Rase damn. Hoho. Tapi kau cakap. Jangan benci. Maafkan. Tapi jangan lupekan. U repeated me this words for almost everyday koottt. Hoho. And finally i did it. Kau selalu cakap. Tarbiah Allah tuu. Datang in so many ways. Dosa kite hari semalam, Allah tarbiah kite hari nyh. U're just a girl that full of kata-kata tarbiah yang skali menyusup macam roti gardenia cicah susu dutch lady perisa strawberry doeh. Deep inside. Kohkoh. Walaupun aku tahu kau pun  suke nanges kan. tengok citer upin ipin pun leleh. Ape kes haa. Hahaha. Tapi kau takkan nanges kalo aku nanges. Kau mesty buat lawak bodoh lah ape lah. Remind kan aku keje-keje bodoh yang penah kite buat. Hohoo. For this almost four years and counting, aku banyak belajar dari kau. Banyak. Sangat. Sampai aku jadi macam ny sekarang. Yaa. Even kau kawen nanty mohon luangkan mase ngan kiteorang lagi dan letak husband kau lam bakul supaya dia tak bising. Hakhak



Cantik !

So another amazing girl that played role in my ordinary life and turn it into an extra-ordinary one. Named as Aimi Syahirah and i called her Mey. Nobody should called her by that name too. Hahaha. Some people used to call us twin ! Hahaha. Depa kata muka kami seiras. Dah puas belek. Tak jumpe kat mana sama. Mata dia bulat. Aq ofkos tak. Pipi dia pau. Aku tak. Hidung dia mancung. Aku tak. Haha. Soo biarkan mereka dengan pandangan mereka. Tapii nama kami hampir same. Beza satu huruf jeh. Mungkin itu yang buat kemisteri kami kuat like kurma dan kismis ? *adekah ?* Kihkih. Seorang yang sangat penyabar. Sangat mudah percaya terhadap aku no matter how many times aku maen-maenkan dia. Heeee. Also sangaaaattttt fragile. Everytime aku cakap "mey, i was so upset. Bla bla bla" she will reply " aku tak tahu nak buat cane. Kau sabar ey. Aku tahu kau kuat. Kau boleh. " daaaannn dia akan menangis. I asked her. Kenapa kau nanges mey ? She said, sebab kau nanges aku nanges laa. Aku tak boleh tengok kau nanges. And sometimes esakan dia lagi dasyat dari aku. Extreemeeee siaaakk. Hahaha. Seems like betol la ape orang cakap. Macam mane kite macam tu la kawan kite. Apekan daya. Aku pun ratu leleh. Maka Allah hantar puteri-puteri yg suke menanges jugak. Hahaha. Action dia tu sometimes bantutkan semangat aku nak fefeeling lebih lama. I will burst into laugh. Seriusly. Hahahahaha. Setiap kali aku bengang ngan sape-sape ofkos she will too. Hahaha. Kau kelakar lah mey. Tak tipu. Hoho. Paling tak boleh belah ko nanges sebab aq balas lambat wasep kau. Kau takut aku marah kau. Padahal time tu aku tengah berperang lam toilet. Klo dah tak tahan tuu mane sempat pun nak text dulu cakap nak g tandas. Haaa amek kau. Sekali buke wasep. Bederet mesej mintak maaf. Sampai aku pun pinga-pinga tak tahu cerita. Hahaha. For this 4 years and counting kite dah hadap macam-macam sama-sama. Tido, makan, study, ponteng prep sampai sanggup berpanasan lam bilik, mandi, ponteng kelas dan segala jenayah yang tak boleh di mention di sini. Hakhak. Semua kita buat same-same. Tagline kite, kau buat dulu aku cover blakang. Skali tiga-tiga kedepan. Even kau paling penakut among three of us tapi time kaseh la join jenayah aku ngan aya. Hahaha. Jadahnye kan. Ajak member wat jahat. Hahahaha. Mey. Aku nak kau tahu yang tak kire laa ramai mane member yang aku ade. Yang aku akan ade soon. Kau ngan aya takde sape bley ganti. Bukan hacah gula nym. This is fact that both of u should know. Hakhak. Jadi kepada bakal manusia yang bakal take her seriously no matter who are u, dont hurt her. If not, face me :) oh dont worry. This is not a warn. Ini cume notis hacah hacah manje. Hiks :3 paling paling pun aku korek hidung kau ngan straw kafe kakna jeh sampai ko mati. Manede kejam pun kan :D



Seems like i've already introduced you four of them. My souls. We know in different ways, different reasons but we have one similarity in this friendship. We want this friendship to be last forever like everybody wish for their relay. Even one day one of us gonna have their own life, own story, but still this friendship will always unite us in one connection. It is : Doa. InshaAllah. Even kadang-kadang aku tak penah tunjuk betapa aku sayang korang but take it from me, i do love all of u like my family. Even kite kadang-kadang gaduh for some unlogical things. Haha. We have different opinions but dont let this unsimilarity ruin our relationship. May our same-same all this while lead us to friendship forever ♡♡♡♡Empat hati menjadi satu. Kihkih.


~aLl oF yOu aRe tHe BeSt aPpReCiAtIoN tO mE~





No comments:

Post a Comment